Przedszkole Nr 14

ul. Tysiąclecia 25a
41-303 Dąbrowa Górnicza
tel. (32) 264-26-02
e-mail: dyrekcja@przedszkole14-dg.pl

JADŁOSPIS OD 10.06,2019r DO 14.06.2019r

poniedziałek 10-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, serem białym, szczypiorkiem, rzodkiewką , roszponką, herbata owocowa z miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.
Alergeny:1,3,7,11
po śniadaniu – banan OBIAD godz. 12 Zupa zalewajka z ziemniakami(mięso, kiełbasa, zielona pietruszka, żurek,śmietana,włoszczyzna)
Alergeny:7, 9
II Danie: ryż paraboliczny z sosem jogurtowo- owocowy, kompot wieloowocowy
Alergeny:1,7
PODWIECZOREK godz. 14 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, wędliną, szczypiorkiem, paparyką, rzodkiewką białą, herbata cytryną i miodem.
Alergeny :1, 7,11

wtorek 11-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, mus jabłkowy ,kawa lub mleko, herbata owocowa z miodem
Alergeny – 1,11 po śniadaniu – kalarepa
Wycieczka : bułka z serem żółtym, bułka słodka, woda mineralna, herbata z cytryną i modem, jabłko
Alergeny:1,7
OBIAD godz. 12 Zupa cytrynowa z zacierką, zabielana śmietaną i nutą zielonej pietruszki (włoszczyzna)
Alergeny :1,7,9
II Danie: schab w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty młodej , kompot wieloowocowy
Alergeny :1
PODWIECZOREK godz. 14 Legumina z musem owocowym (mleko, kasza manna, cukier, owocowym ) .
Alergeny :1,7
środa 12-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem, pomidorem, herbata owocowa z miodem ,kakao lub mleko
Alergeny :1, 4,7,11
po śniadaniu – arbuz
OBIAD godz. 12 Zupa : koperkowa z ziemniakami, oprószona zieleniną( włoszczyzna)
Alergeny:1,9
II Danie: łazanki z mięsem i warzywami , kompot wieloowocowy
Alergeny :1
PODWIECZOREK godz. 14 Jogurt owocowy(jogurt, truskawki ,cukier trzcinowy )chrupki kukurydziane .
Alergeny:7
czwartek 13-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem , sałatą zieloną ,papryka, herbata owocowa z miodem, zupa mleczna : płatki owsiane na mleku
Alergeny: 1,7
po śniadaniu – truskawki
OBIAD godz. 12 Zupa botwinka na mięsie z ziemniakami ,śmietana, warzywami i nutką zieleniny
Alergeny :1,7,9
II Danie : kopytka serowe (mąka, jaja ,ser biały, cukier trzcinowy), surówka z marchewki i jabłka , kompot owocowy.
Alergeny:1,3,7
PODWIECZOREK godz. 14 Kanapki : z wędliną ,serem żółtym, papryka, ogórkiem zielonym ,rzodkiewką, pietruszka zieloną, herbata z cytryną i miodem .
Alergeny:1,7
piątek 14-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, wędliną, szczypiorkiem, rzodkiewką ,ogórek kiszony, herbata owocowa z miodem, mleko.
Alergeny:1,7,11
po śniadaniu – winogron
OBIAD godz. 12 Zupa : pomidorowa z ryżem i nutą zielonej pietruszki(włoszczyzna, mięso)
Alergeny – 1,7,9 II Danie : ryba panierowana, ziemniaki , sałata z sosem śmietanowo- jogurtowym , kompot wieloowocowy
Alergeny 1,4
PODWIECZOREK godz. 14 Owoc : banan

ADŁOSPIS 17.06.2019 DO 21.06.2019

poniedziałek 17-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, pasta z makreli wędzonej i jajkiem, szczypiorkiem, pomidorem, herbata owocowa z miodem , zupa mleczna z płatkami owsianymi.
Alergeny :1,4,7,11
po śniadaniu – banan OBIAD godz. 12 Zupa : ogórkowa z ziemniakami, oprószona zieleniną( śmietana, ziemniak, włoszczyzna, mięso)
Alergeny:1,7,9
II Danie: makaron z sosem jogurtowo-owocowym, kompot wieloowocowy
Alergeny :1,7
PODWIECZOREK godz. 14
Kanapki :pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, wędliną, ogórkiem zielonym, papryką, herbata z cytryną i miodem
Alergeny :1, 11
wtorek 18-06-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, jajkiem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką ,szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem, kakao lub mleko.
Alergeny:1,3,4,7,11
po śniadaniu – jabłka OBIAD godz. 12 Zupa: groszkowa z zacierką(mięso, śmietana, włoszczyzna)
Alergeny:7, 9
II Danie: kotlety mielone, ziemniaki, ogórki małosolne, kompot wieloowocowy
Alergeny:1,3,7
PODWIECZOREK godz. 14 Jogurt owocowy(jogurt, truskawki ,cukier trzcinowy )chrupki kukurydziane .
Alergeny:7
środa 19-06-2019 ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, wędliną, szczypiorkiem, rzodkiewką ,ogórek kiszony, herbata owocowa z miodem ,mleko Alergeny:1,4,7,11 po śniadaniu –truskawki OBIAD godz. 12 Zupa : kalafiorowa z makaronem i nutą zielonej pietruszki(włoszczyzna, mięso) Alergeny – 1,7,9 II Danie : ryba panierowana, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej młodej, kompot wieloowocowy Alergeny 1,4 PODWIECZOREK godz. 14 Owoc : arbuz ,biszkopty


czwartek dzień wolny


piątek 21-05-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, musem jabłkowym, kawa lub mleko, herbata owocowa z miodem
Alergeny – 1,11
po śniadaniu – marchew
OBIAD godz. 12 Zupa: cebulowa z zacierką, zabielana śmietaną i nutą zielonej pietruszki (włoszczyzna)
Alergeny :1,7,9
II Danie: Jajko sadzone, ziemniaki, fasolka szparagowa , kompot wieloowocowy
Alergeny :1
PODWIECZOREK godz. 14 Budyń czekoladowy z musem owocowym ( mąka pszenna ,mąka ziemniaczana, kakao, cukier trzcinowy, mleko, owoce)
Alergeny :1, 4,7

J


Alergeny zgodnie z załącznikiem ,zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy ,produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilo ści alergenów: glutenu ,mleka łącznie z laktozą, soją, orzechami, selerem i gorczycą.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU ODPOWIEDNIEGO TOWARU

JADŁOSPIS 24.06.2019 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE
kasza manna na mlekumleko, kasza manna, pieczywo mieszane, masło, filet indyka, pomidor, szczypiorek, rzodkiew biała, herbata owocowa z miodem Alergeny 1,7,11 owoc czaski -banana

Alergeny zgodnie z załącznikiem ,zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy ,produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu ,mleka łącznie z laktozą, soją, orzechami, selerem i gorczycą.

OBIAD

zupa- pietruszkowa z ziemniakami –, ziemniaki marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, natka pietruszki, lubczyk , ziele angielskie mielone, liść laurowy, pieprz czarny mielony, pietruszka liście,

Alergeny 1,3,9
II danie
risotto mięsem i warzywami (ryz paraboliczny, papryka, fasolka szparagowa ,kukurydza, pieczarki, pomidory krojone, przyprawy) kompot wieloowocowy PODWIECZOREK
koktajl owocowy
– truskawki, jogurt naturalny, mleko, cukier trzcinowy- chałka , masło Alergeny 1,7

25.06.2019 – WTOREK ŚNIADANIE
kakao naturalne na mleku lub mlekomleko, kakao, herbata owocowa z miodem, pieczywo mieszane, masło, jajecznica , papryka, szczypiorek, Alergeny 1,3,7,11 cząstki -gruszki OBIAD zupa z kalarepy z zacierką: marchew, mięso, kalarepa, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, makaron, śmietana12%, pietruszka liście. Alergeny 7,9
II danie: kotleciki drobiowe – filet drobiowy , bułka tarta, olej , jaja , czosnek, przyprawy, ziemniaki,surówka z buraków Alergeny 7,9, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK
serek z musem malinowym

Alergeny7

26.06.2019 – ŚRODA

ŚNIADANIE
płatki owsiane
na mleku – mleko, płatki owsiane, pieczywo mieszane , masło, makrela wędzona, ogórek kwaszony, rzodkiew biała, papryka, herbata owocowa z miodem Alergeny 1,4,7,11 cząstki – jabłka

OBIAD zupa- marchewkowa z ziemniakami – mieso por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, pietruszka liście, fasola

Alergeny 1,9

II danie : makaron z serem białym i musem malinowym – ser twarogowy półtłusty, makaron, cukier trzcinowy, maliny,

Alergeny 1,3,7, kompot owocowy PODWIECZOREK kanapka – pieczywo mieszane , masło, kiełbasa krakowska, papryka czerwona, szczypiorek, ogórek zielony,
herbata z cytryna i miodem

Alergeny 1,7,11

27.06.2019 – CZWARTEK ŚNIADANIE
kawa na mleku lub mleko, herbata z cytryną i z miodem, pieczywo mieszane, masło, masło , ser żółty, rzodkiewka, roszponka, ogórek zielony

Alergeny 1,7,11, owoc – cząstki kiwi OBIAD

zupa jarzynowa z makaronem – ziemniaki, por, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, śmietana12%, czosnek, pietruszka liście, mięso Alergeny 7,9

II danie
Ala” gołąbki z sosem pomidorowym, ziemniaki,kompot wieloowocowy Alergeny 1,3,7

PODWIECZOREK

bułka drożdżowa –mleko, jabłka ½

Alergeny 1,7

28.06.2019 – PIĄTEK ŚNIADANIE
mleko, pieczywo mieszane, masło , mus jabłkowy- jabłka, cukier trzcinowy, herbata owocowa z miodem

Alergeny 1,7 owoc – mandarynka OBIAD

zupa- rosół z makaronem –warzywa mieszane , marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, makaron , porcje drobiowe, szyjki z indyka , przyprawy

Alergeny1,9

II danie
ryba panierowana, ziemniaki, mizeria z sosem jogurtowo-śmietanowym , kompot owocowy .

Alergeny 1,4,7

PODWIECZOREK owoc– banan

Woda do picia dla dzieci dostępna na bieżąco

Alergeny zgodnie z załącznikiem

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu , mleka łącznie z laktoza ,soi, orzechów ,selera i gorczycy

Herbata jest słodzona miodem i niektóre potrawy.

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU ODPOWIEDNIEGO TOWARU