Przedszkole Nr 14

ul. Tysiąclecia 25a
41-303 Dąbrowa Górnicza
tel. (32) 264-26-02
e-mail: dyrekcja@przedszkole14-dg.pl

JADŁOSPIS OD 22-10 -2018 DO 26-10 -2018

  22– 10-2018  PONIEDZIAŁEK       ŚNIADANIE    godz. 9   

 mleko lub kakao ,kanapki z pieczywa mieszanego, masło, szynka drobiowa na sałacie zielonej z pomidorem            i szczypiorkiem, herbata owocowa z miodem – alergeny 1,7,11

po śniadaniu cząstki jabłka

OBIAD godz 12

zupa: dyniowa z kaszą jaglaną ( dynia,marchewka,pietruszka,por,seler,ziemniaki,łopatka,liść laurowy,zieleangielskie,lubczyk,pomidory ,natka pietruszki,śmietana 12%) alergeny 7,9

II danie pierogi  z serem białym z musem  jagodowym  ( mąka,jaja,mleko,,

ser biały półtłusty, jagody,cukier trzcinowy ) kompot wieloowocowy alergeny – 1,3,7

PODWIECZOREK godz -14

 Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem,herbata z cytryna

i miodem   alergeny – 1,3,11

   23 -10 -2018 WTOREK          ŚNIADANIE godz. 9

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, twarożek z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku, herbata owocowa z miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, – 1,7 po śniadaniu  winogron

OBIAD godz.12

zupa– krupnik z kaszy mieszanej ( łopatka,marchewka,pietruszka,seler,por,natka pietruszki,koper,liść laurowy,ziele angielskie,lubczyk, kasza durum,kasza jęczmienna)  -alergeny 1,9

II danie– filet z indyka gotowany na wywarze warzywnym, mizeria (ogórki, śmietana12%,jogurt), ziemniaki, kompot wieloowocowy alergeny-7

PODWIECZOREK godz 14 banan,chrupki kukurydziane  alergeny 1

   24 -10 -2018 ŚRODA        ŚNIADANIE godz 9

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, wędlina z indyka, pomidor,szczypior,ogórek zielony, kakao lub mleko, herbata owocowa z miodem alergeny 1,7  po śniadaniu cząstki kiwi

OBIAD godz 14

zupamarchewkowa z ryżem( kurczak,marchewka,pietruszka,por,natka pietruszki,seler,ryż,śmietana

liść laurowy,ziele angielskie,lubczyk) –alergeny 7,9

II danie –łosoś panierowany z pieca, surówka z  kiszonej kapusty z jabłkiem, cebulą ,papryką i zieloną

pietruszką, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy – alergeny 3,4

Podwieczorek – koktajl mleczny z owocami ( banan i truskawka, mleko 2%, jogurt naturalny

cukier trzcinowy)  alergeny – 7

  25-10-2018  CZWARTEK      ŚNIADANIE godz 9

zupa mleczna z płatkami owsianymi , pieczywo , masło, mus śliwkowy ,herbata owocowa z miodem alergeny 1,7       po śniadaniu cząstki marchewki, napój mleczno- owocowy alergeny 7

OBIAD godz 12

zupa: barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i zielonym koperkiem( indyk,buraki,marchewka, por,seler z nacią ,ziemniaki, koper, śmietana,liść laurowy,ziele angielskie,lubczyk)

II danie : gulasz wołowy , makaron durum, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy alergeny – 1

PODWIECZOREK godz 14 – gruszki, wafle kukurydziane. 

26 -10-2018 PIĄTEK      ŚNIADANIE godz 9

kanapki z pieczywa mieszanego, masło, pasta jajeczno-rybna(jajka,makrela wędzona)

ze szczypiorkiem i papryką ,herbata owocowa z miodem, kawa zbożowa lub mleko alergeny 1,3,7 

po śniadaniu cząstki mandarynki

OBIAD godz 12

zupa– cytrynowa  z ziemniakami i pietruszką zieloną ( mieso,cytryna,marchewka, pietruszka,seler, por, ziemniaki,koper,liść laurowy,ziele angielskie,lubczyk,śmietana 12%)alergeny 9,7

II danie: leczo drobiowo -warzywne ( filet z piersi kurczaka,cukinia , papryka kolorowa,ogórek kiszony,pomidory,fasolka szparagowa) ryż paraboliczny,kompot wieloowocowy alergeny – 1

Podwieczorek godz 14 –  budyń czekoladowy(mąka pszenna, mąka ziemniaczana, mąka ziemniaczana,kakao, cukier trzcinowy, kakao)kiwi 1/2szt,chrupki kukurydziane 1,7   

  • Woda do picia dla dzieci dostępna na bieżąco /
  • Alergeny zgodnie z załącznikiem 
  • Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów : glutenu , mleka łącznie z laktoza ,soi, orzechów ,selera i gorczycy
  • Herbata jest słodzona miodem i niektóre potrawy.

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU  ODPOWIEDNIEGO TOWARU