Przedszkole Nr 14

ul. Tysiąclecia 25a
41-303 Dąbrowa Górnicza
tel. (32) 264-26-02
e-mail: dyrekcja@przedszkole14-dg.pl

JADŁOSPIS

JADŁOSPIS

wtorek 04-05-2021 

ŚNIADANIE godz.  9.00

Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, pasta rybna , szczypiorkiem, rzodkiewką, herbata owocowa z miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi Alergeny:1,4,7,11

po śniadaniu – cząstki jabłka

OBIAD godz.  12.00

Zupa: krupnik z kaszy ( mięso, włoszczyzna, kasza ) Alergeny: 1,9

II Danie: makaron z sosem jogurtowo- owocowym( makaron, owoce ,jogurt, cukier trzcinowy) kompot wieloowocowy Alergeny:1,7 

PODWIECZOREK godz. 14.00

Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, jajkiem, pomidorem, ogórkiem kiszonym, herbata cytryną i miodem. Alergeny :1,3,7,11

środa 05-05-2021 

ŚNIADANIE godz.  9.00

Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, pata z sera białego z ogórkiem zielonym, papryką, rzodkiewką ,herbata owocowa z miodem, kakao lub mleko, po śniadaniu –cząstki  banana  Alergeny :1,7,9

OBIAD godz.  12

Zupa   cebulowa z makaronem (cebula, śmietana, makaron , mięso, włoszczyzna) Alergeny :1,7,9

II  Danie : gulasz z ryżem, surówka buraków  i jabłek ,  kompot owocowy. Alergeny:1

PODWIECZOREK godz. 14.00

Owoc : jabłka i biszkopty . Alergeny :1

czwartek 06-05-2021 

ŚNIADANE godz.  9.00

Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, ser żółty z ogórkiem zielonym, rzodkiewką, szczypiorkiem , herbata owocowa z miodem, mleko lub kakaoAlergeny:1,7,11  po śniadaniu – cząstki mandarynki

OBIAD godz.  12.00

Zupa : manna na rosole  (mięso ,kasza manna , włoszczyzna)  Alergeny : 1,9

 II  Danie :  ryba panierowana, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki , kompot wieloowocowy

Alergeny 1,4,7    

PODWIECZOREK godz. 14.00                             

Kisiel owocowy (mąka ziemniaczana, owoce, cukier trzcinowy, chałka z masłem Alergeny :1,7

piątek 07-05-2021 

ŚNIADANIE godz.  9.00

Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, wędliną , pomidorem , ogórkiem zielonym, herbata owocowa z miodem , zupa mleczna z płatkami owsianymi  Alergeny :1,7,11 

 po śniadaniu –cząstki  kalarepy

OBIAD godz.  12.00

Zupa : dyniowa z zimniakami (mięso, dynia, śmietana, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, włoszczyzna) Alergeny:7,9

II  Danie: pierogi ekspresowe( ser biały, mąka, jaja, cukier trzcinowy) , cząstki marchewki ,  kompot wieloowocowy

Alergeny :1,3,7

PODWIECZOREK godz. 14.00

Owoce : banan

Alergeny zgodnie z załącznikiem ,zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy ,produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów:glutenu,mleka,łącznie z laktozą, soją, orzechami, selerem i gorczycą.JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU TOWARU

Codziennie do picia podajemy wodę niegazowaną