JADŁOSPIS 18.02.2019 DO 22.02.2019
poniedziałek 18-02-2019 ŚNIADANIE godz. 9
Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, pasta z makreli wędzonej ze szczypiorkiem, pomidorem, herbata owocowa z miodem ,kakao lub mleko Alergeny :1, 3,7,11 po śniadaniu – jabłka OBIAD godz. 12 Zupa : pomidorowa z makaronem, oprószona zieleniną( włoszczyzna) Alergeny:1,9 II Danie: gulasz mięsny , ziemniaki , surówka warzywna, kompot wieloowocowy Alergeny:1, 3,7 PODWIECZOREK godz. 14 Legumina z owocowym musem (mleko, kasza manna, cukier trzcinowy)Alergeny: 1,7 |
wtorek 19-02-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, pastą z jajek , ogórkiem kiszonym, rzodkiewką ,herbata owocowa z miodem, zupa mleczna z płatkami owsianymi. Alergeny:1,3,4,7,11 po śniadaniu – marchewka OBIAD godz. 12 Zupa: groszkowa z ryżem (mięso, zielona pietruszka, fasola , włoszczyzna ) Alergeny: 9 II Danie: makaron z serem białym i musem truskawkowym , kompot wieloowocowy Alergeny:1,3,7 PODWIECZOREK godz. 14 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste) z masłem, wędliną , szczypiorkiem, pomidorem, herbata owocowa z miodem . Alergeny :1, 4,7,11
|
środa 20-02-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Zupa mleczna : płatki ryżowe na mleku Alergeny: 1,7 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, wędliną, szczypiorkiem, rzodkiewką ,ogórek kiszony, herbata owocowa z miodem Alergeny:1,4,11 po śniadaniu – jabłka OBIAD godz. 12 Zupa : brokułowa z makaronem i nutą zielonej pietruszki(włoszczyzna, mięso) Alergeny – 1,7,9 II Danie : ryba panierowana, ziemniaki , surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy Alergeny 1,4 PODWIECZOREK godz. 14 Napój mleczno- owocowy( mleko, jogurt, owocowe, cukier),chrupki kukurydziane Alergeny :1,7 |
czwartek 21-02-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, mus śliwkowy ,kawa lub mleko, herbata owocowa z miodem Alergeny – 1,11 po śniadaniu –gruszka OBIAD godz. 12 Zupa: krupnik z ziemniakami z nutą zielonej pietruszki (włoszczyzna) Alergeny :1,9 II Danie: makaron z sosem szpinakowo- drobiowym, kompot wieloowocowy Alergeny :1 PODWIECZOREK godz. 14 Serek owocowy (ser biały, cukier, owoce) chrupki kukurydziane. Alergeny :7 |
Piątek 22-02-2019
ŚNIADANIE godz. 9 Kanapki: pieczywo mieszane(pszenne, żytnio-razowe, graham, wieloziarniste)z masłem, polędwicą drobiową, pomidorem , sałatą zieloną ,papryka, herbata owocowa z miodem, mleko. Alergeny:1,7,11 po śniadaniu – jabłka OBIAD godz. 12 Zupa : szczawiowa z ziemniakami, mięsem ,warzywami i nutką zieleniny(włoszczyzna ) Alergeny : 9 II Danie : pierogi ekspresowe z serem białym (mąka ,ser biały, jaja), surówka z marchewki i jabłka , kompot owocowy. Alergeny:1,3,7 PODWIECZOREK godz. 14 Owoc : banan |
Alergeny zgodnie z załącznikiem ,zgodnie z informacjami od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, keczup, koncentrat pomidorowy ,produkty z mięsa mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu ,mleka łącznie z laktozą, soją, orzechami, selerem i gorczycą.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z POWODU BRAKU ODPOWIEDNIEGO TOWARU